Kirjeldus
See mari on ”süüdlaseks” mitmete Piemonte pikaealiste, peente punaveinide olemasolus. Aukoht on Nebbiolol sellistes traditsiooniliselt valmistatavates veinides nagu Barolo, Gattinara, Barbaresco ja Ghemme – kõik suured, tanniinised veinid, mis parimal juhul võivad areneda aastakümneid.
Neil veinidel on sageli kõrge alkoholisisaldus (13% ABV ja rohkem), nagu ka olemuslikult palju tanniine. Nende tumedavärviliste veinide lõhnas ja maitses on tunda šokolaadi, lagritsat, vaarikaid, trüfleid, roosi õielehti ja kannikesi. Nebbiolost tehtud veinid nõuavad reeglina korralikku laagerdamist, et areneda ja pehmeneda. Kuigi teadaolevalt üks maailma suurepärasemaid veinimarju ei ole Nebbiolo kasvualad eriti suured. Mõnel määral kasvatatakse teda ka California’s ja Mehhikos.